Ce sunt lentilele polarizate si la ce folosesc; ochelari polarizati; ochelari UV; ochelarii-tai.ro

Ce sunt lentilele polarizate si la ce folosesc

În acest articol vom afla raspunsul la intrebarea: Ce sunt lentilele polarizate si la ce folosesc? Minunea și frumusețea soarelui pot fi uitate rapid atunci când ești orbit temporar de strălucirea lui. Dacă o rază de lumină solară te lovește direct în ochi este atât enervant cât periculos.

De obicei, lumina se împrăștie, deoarece răspunde sub unghiuri diferite de pe suprafața inegală a unui obiect. Dar dacă suprafața este netedă, ca în cazul apei calme sau a unei bucăți plate de tablă, lumina se reflectă într-un unghi – cum ar fi chiar în ochii tăi. Aceasta este ceea ce cunoaștem ca strălucire.

Din fericire, ochelarii de soare de astăzi – cu sau fără rețetă – pot fi modificati cu o tehnică numită polarizare pentru a reduce strălucirea luminii și pentru a îmbunătăți vederea și siguranța la soare.

Cum funcționează lentilele polarizate

Lentilele polarizate au o substanță chimică specială aplicată pentru a filtra lumina. Moleculele chimice sunt aliniate special pentru a bloca o parte din lumină să treacă prin lentilă. Gândiți-vă la ele ca la un perdea agățată în fața unei ferestre. Se poate vedea doar lumina care trece prin deschiderile perdelei.

La ochelarii de soare polarizați, filtrul creează deschideri verticale pentru lumină. Acest lucru înseamnă că numai acele raze de lumină care se apropie de ochii dvs. vertical se pot încadra prin acele deschideri. Lentilele vor bloca toate undele de lumină orizontale care se reflectă de pe un iaz neted sau o suprafață strălucitoare.

Drept urmare, imaginea pe care o vedeți cu lentile polarizate este ceva mai întunecată decât de obicei, dar obiectele arată mai conturate și mai clare, iar detaliile sunt mai ușor de observat. Oamenii care folosesc ochelari de soare polarizați pentru o lungă perioadă de timp spun adesea că sunt mai puțin obosiți decât de obicei, după ore întregi de luptă împotriva stralucirii solare. Oamenii care pescuiesc, în special, folosesc ochelari de soare polarizați, care taie drastic strălucirea și îi ajută să se vadă în apă.

Când nu sunt recomandați a fi folosiți ochelarii polarizați

Există câteva cazuri în care lentilele polarizate nu sunt recomandate. De exemplu, veți întâmpina dificultăți să vedeți imagini pe ecrane LCD (afișaj cu cristale lichide) – cum ar fi comenzile de bord ale mașinii dvs., aparatele bancomate, telefoanele mobile și unele ceasuri.

Este important să rețineți că dacă ochelarii de soare sunt etichetați ca blocând razele ultraviolete (UV) dăunătoare ale soarelui, nu înseamnă că sunt polarizate și ele. Lentilele polarizate vor fi etichetate ca atare.

Cum sa îți dai seama daca ochelarii tai sunt polarizați sau nu

O modalitate ușoară este să vă apucați telefonul, laptopul, tableta sau orice are ecranul electronic cel mai apropiat. Priviți-l cu ochelarii de soare și vizualizați ecranul dintr-o parte în alta. Polarizarea va face de multe ori ecranele de afișare digitale să pară ciudat. Este posibil să vedeți un curcubeu slab pe ecran, un efect 3D ușor sau va arăta complet negru. În funcție de ochelarii de soare și de unghiul ecranului, este posibil să nu puteți vedea bine ecranul. Cu toate acestea, această problemă devine din ce în ce mai puțin evidentă pe măsură ce tehnologia de polarizare devine din ce în ce mai bună.

Viața de zi cu zi

În general, lentilele polarizate sunt o alegere bună pentru un stil de viață casual. Când mergi în vizită, te plimbi pe plajă sau conduci, probabil că nu ai putut vedea în fața ta din cauza soarelui. Lumina poate fi periculoasă, mai ales când vine vorba de condus.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile și dezavantajele lentilelor polarizate, vizitați showroomul Ochelarii-tai.ro din Strada Leaganului, numarul 1, sectorul 1, București.

Ce sunt lentilele polarizate si la ce folosesc; ochelari polarizati; ochelari UV; ochelarii-tai.ro
Call Now Button