rame ochelari pentru forma fetei, cum sa alegi ochelarii dupa forma fetei, Cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma feței și tonul pielii, ochelarii-tai.ro

Cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma feței și tonul pielii

Cum sa alegi ramele de ochelari sau de ce unele rame de ochelari de vedere arată atractiv in vitrina magazinului de optică, dar nu atât de grozav atunci când le încercați?

S-ar putea ca ramele să fie stilul greșit pentru forma feței tale. Forma feței tale joacă un rol semnificativ în ceea ce privește modul in care un anumit stil de ochelari va arăta bine sau nu.

Care este forma feței mele?

Pentru a-ți determina forma feței și care stiluri de ochelari vor arăta cel mai bine pentru tine, indeparteaza parul de față și privește-te direct într-o oglindă. Aruncați o privire atentă asupra formei și contururilor generale ale feței și capului.

Iată cele șapte forme de față primare și tipul de rame de ochelari care arată cel mai bine pe fiecare formă:

1. Forma feței ovală

O formă de față ovală este considerată ideală datorită proporțiilor sale echilibrate.

Pentru a menține echilibrul natural al unei forme de față ovale, căutați rame de ochelari care sunt la fel de late (sau mai largi) ca partea cea mai largă a feței.

Persoanele cu fețe ovale au caracteristici proporționale uniform, ceea ce înseamnă că puteți purta aproape orice formă de ochelari. Ramele ce se potrivesc cu forma ovala a fetei pot avea urmatorul design: rame rotunde, aviator, cat-eye, wayfarer.

rame ochelari pentru forma fetei ovala, cum sa alegi ochelarii dupa forma fetei, Cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma feței și tonul pielii, ochelarii-tai.ro
rame ochelari pentru forma fetei inima, cum sa alegi ochelarii dupa forma fetei, Cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma feței și tonul pielii, ochelarii-tai.ro

2. Forma feței în formă de inimă

O față în formă de inimă are o treime superioară largă și o treime îngustă incepand de jos.

Pentru a reduce lățimea aparentă a părții superioare a feței, alegeți forme de rame de ochelari care sunt mai late în partea de jos. Ramele subțiri, de culoare deschisă și ramele fără margini, care au un aspect ușor și aerisit sunt, de asemenea, alegeri bune.

Cele mai bune rame pentru fețele în formă de inimă sunt: dreptunghiulare, ramele fără margini, ovale sau Wayfarer.

3. Forma feței alungită

O formă de față alungită este mai lungă decât este largă și are o linie lungă si dreaptă a obrazului.

Pentru a face o față alungită să pară mai scurtă și mai echilibrată, încercați rame de ochelari care au mai multă adâncime decât lățime.

Ramele cu brate decorative sau contrastante adaugă, de asemenea, lățime feței.

rame ochelari pentru forma fetei patrata, cum sa alegi ochelarii dupa forma fetei, Cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma feței și tonul pielii, ochelarii-tai.ro

4. Forma feței pătrată

O formă de față pătrată are un maxilar puternic și o frunte lată, iar lățimea și lungimea feței au aproximativ aceleași proporții.

Pentru a face o față pătrată să pară mai lungă și să-i atenuezi unghiurile, încercați stiluri de rame înguste, cadre care au mai multă lățime decât adâncime și ovalele înguste.

Cele mai bune rame pentru forma feței patrata sunt: rotunde, ovale (in cluori deschise) sau rame conturate doar in partea de sus (browline).

5. Forma feței de diamant

Fețele în formă de diamant sunt înguste la nivelul frunții și a maxilarului și au pomeți largi, care pot fi înalți și dramatici. Aceasta este cea mai rară formă a feței.

Pentru a evidenția ochii și a atenua pomeții, încercați rame care au linii de sprâncene detaliate sau distinctive. Ochelarii și ramele fără margini cu forme ovale sau de ochi de pisică pot fi, de asemenea, alegeri bune.

6. Forma rotundă a feței

O formă rotundă a feței are linii curbe, cu lățimea și lungimea în aceleași proporții și fără unghiuri.

Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, încercați rame unghiular înguste de ochelari pentru a prelungi fața.

Cadrele cu o punte clară și ramele dreptunghiulare, care sunt mai late decât adânci, de asemenea, pot fi alegeri bune.

Ramele de ochelari recomandate pentru forma rotunda a fetei sunt: rame transparente, rame intregi, rame din lemn sau wayfarer.

7. Forma fetei triunghi cu baza jos

O formă de față triunghiulară cu baza jos este ingusta la nivelul fruntii și se largeste in zona obrajilor si a barbiei.

Pentru a adăuga lățimea și a sublinia treimea superioară îngustă a feței, incearca rame ce pun accent pe culoare si greutate in partea superioară a cadrului (pe frunte si linia sprancenelor).

Ramele in formă de ochi de pisică pot fi, de asemenea, alegeri bune.

rame ochelari pentru forma fetei triunghi, cum sa alegi ochelarii dupa forma fetei, Cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma feței și tonul pielii, ochelarii-tai.ro

Tonurile pielii, culoarea ochilor și culoarea părului

Atunci când alegeți ochelarii, forma feței nu este singurul factor care determină care rame de ochelari vor arăta cel mai bine – tonul pielii, culoarea ochilor și culoarea părului joacă, de asemenea, roluri importante.

Cele mai bune rame de ochelari vor completa colorația feței, ochilor și părului.

• Tonul pielii
Indiferent de culoarea pielii tale, tonurile pielii sunt clasificate drept „reci” sau „calde”.

Un ten rece are nuanțe albastre sau roz, iar tenul cald are o nuanta de piersică și crema sau o culoare galbenă. Pielea măsline este considerată rece, deoarece este un amestec de albastru și galben.

• Culoarea ochilor
Culorile ochilor este, de obicei, un element secundar în determinarea colorației dumneavoastra din cauza numeroaselor variații ale culorii ochilor.

De exemplu, ochii albaștri pot varia de la un ton rece aproape violet până la un gri-albastru pal, care este cald. Ochii căprui pot varia de la o nuanță ușoară de cidru (cald) printr-o nuanță maro-brun, până la un ton rece aproape negru.

• Culoarea părului
Culorile părului sunt de asemenea considerate calde sau reci. Blond-roșcat, platinat, negru-albăstrui, alb, vânăt și cenușiu sunt nuante reci. Culorile călduroase ale părului includ blondul auriu, negru maroniu, castaniu și gri.

Culorile ramelor pentru ochelari de vedere

După ce ați stabilit dacă sunteți „cald” sau „rece”, atunci puteți găsi culorile ramei de ochelari care vi se potrivesc cel mai bine.

Exemple de culori de rame de ochelari potrivite pentru colorarea caldă sunt: maro deschis, kaki, auriu, cupru, piersica, portocaliu, coral, alb-deschis, roșu intens, albastru cald și turcuaz deschis.

Pentru colorarea rece, cele mai bune nuanțe de rame pentru ochelari sunt negru, argintiu, roz-maroniu, gri-albăstrui, prună, magenta, roz, jad, albastru și turcuaz (mai închis).

Cum sa alegi ramele de ochelari? Obține o opinie de la un expert

Pentru a vă ajuta să găsiți ochelarii potriviți pentru forma feței și colorarea dumneavoastră, vizitați-ne la showroom-ul Ochelarii-tai.ro din Str. Leaganului, nr. 1, sector 1, Bucuresti, unde un optician cu experiență vă va ajuta în stabilirea dioptriilor și să vă alegeți ochelarii.

Call Now Button