Cauze de deteriorare a ochelarilor; cum se curata ochelarii?; Ochelari de vedere; intretinere ochelari; reparatii ochelari;

Cauze de deteriorare a ochelarilor

Cauze de deteriorare a ochelarilor – Punerea şi scoaterea ochelarilor cu o singură mână este cea mai frecventă cauză a deformării braţelor ochelarilor sau chiar deteriorarea acestora.

Cauze de deteriorare a ochelarilor

– Repararea independentă a ochelarilor, în special curbarea fără utilizarea echipamentelor de specialitate poate fi cauza ruperii sau deteriorării învelişului exterior a ochelarilor, precum şi apariţia aşchiilor pe lentile.
– Apariţia suprafeţei grunţuroase pe partea interioară a ochelarilor, poate fi cauzată de o reacţie alergică a pielii la compoziţia fizico-chimică a materialului din care sunt construiţi ochelarii. În acest caz, trebuie să-l rugaţi din când în când pe optician să vă aplice pe ochelari învelişuri protectoare din plastic mai lungi, iar în viitor să alegeţi rame fără nichel: din titan sau plastic.
– Nu se recomandă utilizarea lacului de păr în timpul purtării ochelarilor cu lentile din plastic. În momentul pulverizării lacului ochelarii trebuie scoşi, deoarece lacul poate deteriora ireversibil lentilele.

Sfaturi utilizare ochelari:

1. Scoate ochelarii folosind două mâini, în loc de una. Acest lucru menține ochelarii drepți și în aliniere corectă. Luându-le cu o mână ii întinde și ii dezleagă.
2. Nu-ți pune ochelarii în vârful capului. Acest lucru poate denatura forma și există o șansă mai mare ca aceștia să cadă și să se deterioreze astfel.
3. Încercați să nu-i împingeți în sus pe nas, lipindu-vă degetul pe saua nazala (chiar între ochi) dacă sunt cu fir. Acest lucru provoacă stres pe plăcuțele nasului și partea centrală a cadrului, iar dacă sunt de orice alta culoare decât argintie, strica finisajul. Acest lucru poate fi foarte vizibil în acel loc. În schimb, apucați lentilele punând degetul mare în partea de jos și degetele în partea de sus, apoi mutați-le în locul în care doriți să stea pe față.

Daca ai nevoie de sfaturi sau ceva nelamuriri legate de ochelarii de vedere cu dioptrie ne poti contacta AICI! 

Call Now Button